Vaccination och sjukgymnastik

I onsdags var det nästintill full fart från morgon till kväll. Tidigt på morgonen var S på sjukhuset en snabbis, efter de lekte vi hemma en stund, för att sedan fara vidare till BVC med Malte. Väl där var det vägning och mätning samt vaccination eftersom han inte hade fått 3-månadersvaccinet. Anledingen till det var för att han först var magsjuk och efter de så blev han fökyld, stackarn. Men nu är han frisk. Vaccinationen gick bra, men såklart blev han ledsen. Då det var brist på det "vanliga" vaccinet så fick han även med Hepatit B i, det tackade vi för! 
Han följer sina kurvor perfekt och växer med andra ord bra, trots att han kräks som ett vattenfall flödar hela dagarna. Väldigt tröttsamt, men det blir bättre med tiden när han får börja äta lite mer fast.
 
Efter BVC-besöket så åkte vi hem så Malva fick i sig något att äta, och sedan var det bara vidare igen. Vi släppte av Malva hos farmor då hon skulle på minisim vid 15.30. Jag och S åkte vidare till sjukhuset för att träffa en fysioterapeut på barnklinikens sjukgymnastik. 
Det gick bra, hon kände igenom honom och tittade hur kroppen betedde sig. Om man tittar på helheten så är han väldigt stark, men inte i vänster sida. Därför tippar han åt exempelvis höger om han ligger på mage och ska träna nack- och ryggmusklerna. Vad dom kunde känna nu, så är han inte skelettpåverkad vilket kändes väldigt skönt att höra. Dom tror att hans läge i magen har påverkat honom till en viss del och eftersom han legat åt höger från att han föddes så har ju tankarna kring det funnits. En del säger att läget i magen inte ska påverka dom, så det är nog helt enkelt upp till var och en vad man tror. 
Dom mätte även hans huvud från sida till sida. Jag minns inte riktigt varför, men eftersom hans högra sida blivit så tungt belastad av att han bara ligger åt de hållet, så vill dom ha lite koll då han är platt på den sidan.
Vi fick en den råd och tips på hur vi kan underlätta det för honom och övningar som man "bäddar in" i vardagen så de är lätta att komma ihåg. Han ska ligga i mycket magläge och vi måste hjälpa och korrigera honom till en rak position eftersom han "ger upp" efter några sekunder. Det är jobbigt för honom, så han måste även få ligga åt höger för att vila.
Vi införskaffade oss en DeltaBaby babysleep sidokudde. Den är speciellt framtagen för att göra det bekvämt för bebisar att sova på sidan utan att de ska tippa över på magen. Med denna kan vi hjälpa Malte att ligga kvar på vänster sida för att avlasta trycket på höger sida av huvudet. Perfekt och så smart! 
 
Återbesök väntas om tre veckor och är det ingen större skillnad på honom så kommer läkare att kallas in för en vidare utredning. Det känns så himla bra och lättande att vi fick den här remissen till sjukgymnastiken. Annars vet jag nog inte hur det här hade slutat och de var förvånade över att vi inte fått hjälp tidigare och speciellt från BVC.. När jag nämnde vilken vårdcentral och BVC vi tillhörde fick vi till svar att de varit väldigt långtsamt från deras håll även tidigare. Men nu är vi där, och tänker göra det bästa av situationen för att Malte ska få må bra!