Föräldragrupp #1

Igår var jag och Sebastian på föräldragrupp för första gången. Det var intressant, även om det kunde bli långtråkigt stundtals. Det var vi och fem andra par. Det första vi fick göra var att presentera oss, berätta när vi var beräknade och vad vi jobbade med. Av någon konstig anledning så fick jag nästan panik när jag skulle presentera mig själv, jag brukar inte ha svårt för sådant. Alla andra som presenterade sig jobbade fortfarande men inte jag. Men eftersom jag har tungt arbete så har jag ju som sagt fått gravidpenning. 
 
Det är två barnmorskestudenter som håller i föräldragruppen och temat igår eller vad man ska kalla det, var förlossning. Dem berättade om de olika faserna samt olika smärtlindringar osv. Det var väl lite de jagg tyckte var tråkigt då jag redan vet så mycket.. Stundtals kände jag även att "det där kan jag fråga min moster om" eller "det där vet jag redan". Eftersom jag har ADHD så slog den självklart in. Jag slog av totalt när det blev tråkigt och blev trött. I sådana lägen önskar jag att jag fortfarande kunnat äta min medicin under graviditeten. 
Det som var roligt var att dem hade ett bäckenben och en docka att visa med. Dem visade hur bebisen roterar ut och hur det såg ut i dem olika faserna. 
Efter en timma kom pappagruppledaren som skulle vara med. Han pratade först med alla oss i helgrupp, sedan tog han med sig killarna en våning upp. Han pratade mycket om relationer och hur det var förr. Han berättade även att han var fyrabarnspappa och att han visste hur jobbigt det ibland kan vara. "Man ska hinna med de, och de och sen ska vi hinna knulla också". Sa han verkligen det där, tänkte jag. Haha. 
 
När vi tjejer var ensamma pratade vi mest om ammning och hur man förändras i underlivet. Dem berättade att man absolut inte ska ses som annorlunda om man väljer att inte amma. Det är helt upp till var och en och det håller jag med om. Men min egna åsikt om det är att jag tycker att man ska amma om man kan! För barnets skull, sen finns det ju så många fördelar med det. Bland annat så har du ju maten med dig överallt. En nackdel med det är att man kanske inte vill slänga fram bröstet vart som helst! 
 
Nästa gång minns jag inte riktigt vad det skulle handla om. Sista gången skulle det i allafall handla om den första tiden efter förlossningen! Spännande! 
 
 
 
Efter föräldragruppen åkte vi till min mamma, till hennes jobb då jag kände under föräldragruppen att jag blev seg, hängig och smygande huvudvärk. Hon tog lite värden på mig. Men det var inget värde som var dåligt, så det var skönt. Hon tog bla. HB, blodsocker och crp.