Välkommen vecka 22

 Igår gick vi in i v 22. Bilden är tagen idag 21+1.
 
 
Kroppen: Håret kan kanske kännas tjockare än vanligt, det beror på att man inte tappar så mycket hår undert graviditeten. Efter att barnet är fött tappar man hår som vanligt igen. En del upplever till och med att de tappar mer hår än vanligt under amningsperioden. Tandköttet kan svullna och det är viktigt att man sköter sin tandhygien noga. Även fräknar, födelsemärken och vårtgårdar kan påverkas. Undvik stark sol.
 
Barnet: Barnet är nu ca 19 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 370g i början av veckan och 450g vid veckans slut. Barnet växlar mellan sömn- och vakenhetsperioder och har nu en sk. dygnsrytm. När man vilar är barnet kanske som mest aktiv medans det vaggas till sömns när du håller igång. Den del av hjärnan som tillverkar hjärnceller utvecklas mycket under den här tiden.
 
Tankar från förra veckan: Ännu en vecka har passerat. I måndags förra veckan startade min akupunkturbehandling. Efter första behandlingen kan jag berätta att jag hade fruktansvärt ont. HELA dagen. Dagen efter svävade jag på moln. Tredje dagen kändes det sådär och fjärde dagen fick jag en ny behandling. Efter den kändes det lite bättre, men blev väldigt trött och hade känningar i vänster sida. Min bm sa dock att den gav bäst effekt på just vänster sida och det var just dom nålarna som kändes bäst. Dock gav inte andra behandlingen någon större effekt, men det kan ju vara så i början.
Pyret är rent utsagt galen där inne. Rör sig mycket mer än innan och det sparkas/buffas och knuffas både högt och lågt. Han är aktiv väldigt mycket om dagarna vilket är såå mysigt. Föregående vecka började jag även känna sparkarna utanpå magen mycket tydligare och trycker man lätt så buffar han oftast tillbaka.
Något annat jag började känna av var sendrag i ligamentena när jag promenerar. Mindre skönt.
 
Jag känner mig väldigt fokuserad på min vikt, vilket inte känns bra alls. Känns som att det är någonting som kommer att få mig må dåligt så småningom. Trots att vågen enbart visar +2 så känns det någonstans som att det är nu vikten kommer att dra iväg. Jag försöker att tänka på, så gott det går, att äta nyttigt. Men det är ju så himla gott ibland med en godbit.
Första träningspasset har jag imorgon då jag varit sjuk osv. Förra veckan var jag alldeles för trött, och Malva sov väldigt dåligt. Dessutom har jag totalt tappat motivationen till att träna då jag blev sjuk när jag skulle börja. Jag går rätt mycket om dagarna, och kommer att så småningom börja cykla, då det är snällare mot min rygg och mina SI-leder.
 
Förövrigt mår jag toppen. Känner mig forfarande inte så gravid som jag hade hoppats på. Jag får se det positivt att denna graviditet känns lättare än med M. Ryggen har hållt mycket bättre än vad jag hade förväntat mig.