Mammahjärtat har brustit igen

I tisdags när jag hämtade M på dagis var hon ovanligt mammig, mysigt tänkte jag. Men något var såklart fel. Ni mammor vet nog hur jag menar, när man förstår att något är fel, men tänker att "det går nog över, jag avvaktar". Jag frågade om M bajsat, men det hade hon såklart inte. Tänkte då att jag avvaktar under dagen, tills imorgon. Ibland händer det ju att det går en dag innan man bajsar. M bajsar i vanliga fall på förmiddagarna, varje dag. Alltså hade hon inte bajsat sedan måndag förmiddag. 
Under kvällen var hon ännu mer mammig och sov inte länge innan hon vaknade och bara skrek. Ingenting kunde trösta henne och hon ropade "mamma" smärtsamt ett flertal gånger. Mammahjärtat brast. Jag ringde till min mamma som sa att hon troligtvis har ont i magen. S åkte och köpte pysventiler och microlax. Pysventil hjälpte inte, så det fick bli microlax. Det tog ett tag för henne, men ut kom det och hårt var det. Riktigt hårt. Hon sov inge vidare den natten. Skrek var och varannan timma.
Onsdagen gick och det var bra stundtals under dagen, men det var även en del skrik. Kvällen var inte bättre. M skrek av smärta och sparkade med benen åt alla håll och kanter, sa "ont" och "bajsa", men det gick inte. Det fick bli microlx igen. Samma där. Det var stenhårt och mörkbrunt och hon skrek av smärta när hon bajsade. Natten var riktigt jobbig. Jobbigare än natten till onsdagen. 
På morgonen vaknade hon av smärta och bara skrek. Hur hanterar man sitt barns smärta när mammahjärtat redan brustit ett flertal gånger? Det är svårt. Jag grät. Hon fick microlax. Jag åkte till skolan. När jag kom hem hade jag tänkt plugga, men det hann jag inte. Dagis ringde. Malva skrek och hade inte somnat än. Jag sa såklart att jag skulle komma och hämta henne. Dagen i övrigt hade varit bra och hon hade ätit.
Hemma somnade hon på min arm i vår säng efter lite ersättning. Hon sov i säkert 2 timmar.
På kvällen somnade hon bra, utan problem, men vaknade och skrek. Somnade om och vaknade sedan vid 00. Runt 01 ringde jag min mamma som fick höra hur M skrek i smärta. Vi ringde 1177 och runt 02 åkte vi in.
 
På BAM blev vi bra bemötta som alltid. Riktigt skönt. Dock ogillade jag starkt att vi fick sitta i väntrummet. Jag har svår för alla andra med sjuka barn (då man aldrig vet vad det är för fel) och alla smittor som härjar runt. Handsprit är min bästa vän på sjukhus. Så fort jag rör något. Vet nog inte hur många gånger jag sa till S "har du tagit handsprit"? Han tröttnade tillslut och skakade på huvudet, hehe.
M blev undersökt och blodsocker samt crp togs. Båda såg bra ut. Efter att ha uteslutit allt annat, trots att de vi kom upp för var förstoppning så fick M äntligen hjälp. 120ml klyx. Det gav efter ett tag effekt. Till en början låg hon på sängen i rummet, jag satt och klappade henne på huvudet. Men när det blev för jobbigt blev hon jätte ledsen och ställde sig upp. Jag ställde mig upp och hon tog i för allt i världen. Hon skrek, hon grät och hon skakade. Med händerna och huvudet nedgrävt mot mig stod hon länge. Det gjorde så fruktansvärt ont i mig att se henne. Jag önskade så att jag kunde ta hennes smärta just då. Två fulla blöjor kom det.
 
På vägen hem somnade hon i bilen. Jag och S köpte med oss McDonald's. Vem gör ens de kl 05.20 en fredag morgon? Jo, två trötta föräldrar som inte ätit alls sedan tidigt på kvällen. Vi somnade runt 06.30.
 
Det blev inget dagis för M idag. Det hade hon aldrig orkat. Hon fick vara hemma med mig. Runt ca 09.15 vaknade M och vid ca 11 somnade hon och jag om. Vi vaknade inte förrän vid 13.30. Det var behövligt ♥
 
Ikväll bajsade hon själv. Hon tyckte att det gjorde lite ont, men efter denna vända är hon nog väldigt öm i sin lilla rumpa!