Sista besöket

 VARNING FÖR KÄNSLIGA LÄSARE LÄNGRE NED.
Igår morse var vi in till ortopeden igen då M's förband släppt längst ut. Ringde dit så fort dem öppnat och förklarar läget. Hon säger att vi kan få komma 14.30, men då ifrågasatte jag hur jag ska kunna hålla koll på henne ända fram tills de. Klockan var ju bara halv 8.. M far runt och lekte och dessutom gnuggar hon ju sig i ögonen med båda händerna. Inte så specillet bra när hon fortfarande har sår på fingrarna. Hon gick med på att överboka, så vi fick komma klockan 09, men att vi i sånt fall skulle få vänta. Jag sa givetvis ja. 
Vi åkte in, behövde inte vänta alls. Och väl där visade det sig att det inte var någon fara att det hade släppt längst ut. Såren har helt torkat ut. Det kändes såå skönt att höra! Sköterskan berättade att dem imorgon (läs idag) skulle plocka bort skorpor och överbliven hud. Det kändes mindre kul att höra.
Vi åkte hem med en glad knorr, som somnade i bilen på väg hem och sov ca 2 h till. Hon fick ligga i vår säng mellan oss. Jag tittade klart på en film jag börjat se och S somnade han med ❤ 
Idag var vi till ortopeden igen med Malva. Jag var lite nervös och rädd inför dagens besök då dem igår sa (som jag skrev tidigare) att dem skulle pilla bort skorpor och överblivem hud. Sköterskan vi träffade var jätte trevlig. Hon tittade på Malvas hand/arm och tyckte att det såg jätte bra ut. Det behövdes inte pillas bort skorpor och hud. Jätte skönt för Malva och en nervös mamma. Hon sköljde enbart av handen/armen och tvättade med lactacyd (stavning?). Efter de torkade hon M och smorde på vitt vaselin. Det ska vi också göra nu varje dag. Smörja en gång om dagen tills allt släppt. Hon behöver inte längre ha förband. Bara en "strumpa" som skydd när hon blivit insmord. 
M var superduktig. Sa inte ett ljud idag heller. Jag är riktigt imponerad och stolt över henne. Hur hon kan vara så tålig och bara sitta still när dem petar och grejar. 
När allt var klart sä berättade hon att vi inte behövde komma tillbaka nå mer. Även de kändes skönt, för M. Men jag kommer då sakna all trevlig personal som  bemött oss riktigt bra under den tiden vi varit där nu. Alla som vi träffat blev lika glada varje gång dem såg Malva. Hälsade glatt och frågade hur det gick. Nu blickar vi bara framåt. Snart är hon helt bra, min lilla knorr❤